Kvalitetsbøger

Journalist Trine Wiese, der ejer die Wiese, har skrevet og været redaktør af en lang række kvalitetsbøger, der både er udgivet i e-versioner og i lækre, trykte formater.

Bøgerne viser, at I er mere end en letbenet døgnflue. De kan få jer til at rage positivt op i et mediebillede, hvor antallet af nyheder eksploderer, og det meste glemmes hurtigt igen.

die Wiese er registreret som forlag og er en garant for, at jeres bog og fortælling emmer af kvalitet, spændende historier og overskud.

BuildYourBook er navnet på et forlagskoncept under udvikling.  

Den lykkelige landbusiness

Ni virksomhedsejere og ildsjæle er blevet interviewet i vinteren 2019 og 2020. Tilsammen giver de saft og kraft til vores viden om, hvordan det er opstarte og drive en virksomhed i et landdistrikt. 

Lad dig inspirere af fortællingerne i e-bogen, der snart udgives på Saxo.com, og i en trykt pixiudgave.

Udviklingsudvalget i Randers Kommune har medfinansieret projektet, der er udviklet i et samarbejde med Erhverv Randers.

 • Randers ' Muskler

  Idé og tekst af Trine Wiese og Annemarie WInther. Støttet af Randers Kommune, Randers Investeringsselskab og Erhverv Randers. Forlag: Turbine. Nomineret til Spar Nords Karin Michaëlis Pris i 2017.

 • Horsens - fra fængselsby til oplevelsesby

  Finansieret og planlagt af Horsens Kommune. Forlag: Muusmann. Forfatter: Trine Wiese. Fem stjerner i Danske Kommuner.
  'Fortællingen er et væsentligt bidrag til at fastholde fællesskabets værdier." Sådan skrev forskerne Anne- Mette Scheibel og Hannah Fjældstad om bogen i Danske Kommuner.

 • Horsens - Vi gør det da bare selv

  Finansieret og planlagt af Horsens Kommune. Forlag: Muusmann. Forfatter: Trine Wiese.

 • Diamantjægeren

  Katerina Pitzner er verdens eneste kvindelige diamond broker. Trine Wiese var skrivende redaktør på Diamantjægeren,der kom til verden i 2013. Udgivelsen har cementeret Katerinas profil som danskernes ukronede diamantdronning. Forlag: Muusmann.

 • Ove Glerup - Fra plov til Dannebrogorden

  Skrevet af Trine Wiese og Annemarie Winther for Raunstrup A/S. Forlag: Turbine.

 • Jørgen Hansen-Freja baner vejen

  Skrevet af Trine Wiese, udgivet som e-bog og i en trykt version. Oversættes til engelsk i efteråret 2019. Forlag:die Wiese

Jubilæumsbog - NY

Junge A/S markerer i 2021 sine 75 år ved at udgive en lækker jubilæumsbog. Tekster og interviews har Trine Wiese leveret.

Trine Wiese har skrevet bogen for Real Dania.

Ny bog i pdf-format - køb den på Saxo

 • Ledelse på jydsk 2.0

  En samling af Trine Wieses klummer om ledelse. Forlag: Muusmann.

 • Den lykkelige leder

  Bog om vejen til et harmonisk liv med ledelse. Forlag: Turbine. I restoplag: Kontakt trine@diewiese.dk. Findes også som e-bog. Fire stjerner ud af fem i både Børsen og Jyllands-Posten.

 • Vilje til forandring

  Bogen er en dannelsesrejse for erhvervsmanden og politikeren Lars-Christian Brask. Temaet er alternative veje til vækst. Trine Wiese er medforfatter. Fem stjerner i Danske Kommuner.

Bogen der kickstartede Glade Chefer

“Glade Chefer er et fantastisk initiativ. Et tiltrængt initiativ!”
– Marten van Engeland, topchef i ISS Facility Services A/S

Bogen er skrevet af Trine Wiese og Glade Chefers CEO Iver R. Tarp.

I bogen tager topchefer fra hver deres hjørne af dansk erhvervsliv bladet fra munden. De fortæller, at glade chefer med empati og godt humør er en af de afgørende ingredienser i opskriften på, hvad der får en virksomhed til at blomstre og udvikle sig.

– Det er sådan en dejlig bog fuld af gode ideer til, hvad man kan gøre, lige til at blive glad i låget af. Jeg elsker, at disse chefer HANDLER! De handler sig ind i bedre tider, handler sig til bedre arbejdsmiljø, glade kolleger, medarbejdere, bedre humør og lysere sind. I freaking LOVE IT siger Mette Block, foredragsholder, ledelsesinspirator og eks-verdensmester i roning efter at have læst nogen.

I bogen får du:
Svar på, hvor arbejdsglæden begynder
Et bud på den ultimative cheftest
Input til at tage barske beslutninger med ro i maven
Værktøjer, idéer og inspiration til et glad liv som chef – til glæde for medarbejder, kollegaer og familie

 

Ghostwriter

Måske ønsker du selv at skrive en bog og har i den forbindelse brug for hjælp til at få din historie til at være skarp, klokkeklar og spændende? Hvis ja, kan du få Trine Wiese til at hjæpe med skriverierne. Hun er en erfaren ghostwriter.   

 • Havtorn

  Med den smukke bestseller 'Havtorn - Nordens citron' fik forlaget Muusmann og kokken Kim Gravenhorst os danskere til igen at plukke og spise havtorn. Trine researchede, interviewede og skrev tekster til bogen.

 • Urkraft

  Hoteldirektør Jens Ole Ambjerg fik ghostwriter-hjælp, da han skrev en lærerig og inspirerende bog om at skabe harmoni mellem vores urmenneskelige gener og moderne karriereliv.
  Forlag: Musmann.

 • Magtens korridor

  Trine Wiese var ghostwriter på Jesper Øhlenschlægers anmelderroste bog Magtens Korridor.

 • Kulturspejlet

  "Jeg har fået en formidabel hjælp til at få løst knuderne op," sagde ruslandseksperten Mette Bærbach, da hun fik redaktørhjælp til bogen Kulturspejlet. Forlag: Turbine.

 • Erogi

  En rejse ind i erotikkens og seksualitetens krinkelkroge. Lucy Vittrup fik redaktørhjælp, så bogen både viser hendes faglige og personlige baggrund. Siden udgivelsen er hun blevet fast erotik-skribent for Ekstra Bladet. Forlag: Muusmann

 • Den sjællandske aviskonge

  Bogen om den magtfulde sjællandske avismand Torben Dalby Larsen. Forlag: Turbine Business. Redaktør: Trine Wiese.

Redaktørhjælp

En håndsrækning kan være nødvendig, når en bog skal se dagens lys. Trine Wiese har som redaktør hjupet mange bøger til verden.

 • Storytelling om velfærd

  Strandgården er et rehabiliteringscenter for senhjerneskadede. Bogen er et stærkt visitkort overfor samarbejdspartnere. Den er skrevet og planlagt af Trine Wiese og Annemarie Winther.

 • 125-års jubilæum i Bredstrupgave Børnehave

  Et jubilæumsskrift er en god måde at fejre sig selv på. Den er skrevet og planlagt af Trine Wiese og Annemarie Winther.

 • Magasin om byudvikling

  De tider er forbi, hvor nye bydele blev tromlet igennem. Læs om moderne byudvikling i en publikation fra Realdania By & Byg. Trine Wiese har interviewet. Læs mere her: https://realdania.dk/publikationer/realdania-by-og-byg/udviklingsplaner-som-værktøj-i-byudvikling

 • En bog om Faarup Betoníndustri A/S og især om Carlo, der startede det hele. Bogen gav inspiration til TV-udsendelsen Pionererne.

 • Et tankevækkende indeklimaprojekt får ord med på vejen fra Trine Wiese. Bogen er planlagt og udgivet af Realdania By & Byg.

 • Masterplan for Aabenraa Havn

  En bog med fotos og præcise beskrivelser er effektiv, når politikere og borgere skal se, hvordan byen og havnen udvikler sig. Denne lavede W&W for A1 Consult.

SMV og projekter

Danmark er fyldt af små- og mellemstore virksomheder, der har gode fortællinger at byde ind med. Mange mindre ejerledede familievirksomheder bærer på fantastiske historier, som har fortjent en bog.

Magasiner

Det trykte magasin er på vej tilbage, men hellere to om året end et om måneden. Kvalitet er vigtigere end kvantitet, når målet er gennemslagskraft og synlighed.

 • Magasinet Lederne

  I fire år var Trine Wiese redaktionschef på magasinet Lederne.

 • Jubilæumsavis

  Da Jem & Fix fyldte 25 år, fejrede de præstationen med en jubilæumsavis - idé og projektledelse ved Uncle Grey - tekst ved Trine Wiese.

 • EGU Randers

  Virksomheder og EGU-elever fik ordet i dette magasin fra EGU Randers. Koordinering, interviews og tekst ved Winther & Wiese. Layout ved Carina Baunsgaard.

Kvindelige topledere

Bogen er skrevet af Trine Wiese og udgivet i 2008 med KL som udgiver. Læs  den her